Världens godaste pizzarecept

8 g jäst (ca 1 tsk)
400 g ljummet vatten (4 dl)
25 g olivolja (2 msk)
600 g vetemjöl special eller en mjölsort för pizza/pasta. Morenomjöl är kanon !(10 dl)
8 g strösocker (2 tsk)
12 g salt (2 tsk)
1. Rör ut jästen i vattnet och blanda därefter ned resten av ingredienserna. Degen behöver inte knådas utan bara blandas. Det är nog lite av hemligheten till en bra deg.Låt vila under bakduk cirka 45 minuter.
2. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i önskat antal bitar. Forma varje degbit till en boll genom att vända degens kanter in mot mitten tills du får en lite spänd yta.
3. Lägg degen att jäsa på en bricka. (Tips; mjöla under degen) och täck med plastfolie. Om du häller en droppe olivolja på var och en av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare. Låt jäsa i rumstemperatur cirka 15 minuter eller upp till 10 timmar i kylskåp.
4. Sätt ugnen på högsta värme, förbered dina pizzapålägg och baka ut en pizza i taget. Lägg på tomatsås, ost och pålägg och baka av tills pizzan ser fin ut, 5–10 minuter.
- Värm upp olivolja i en kastrull, ett par matskedar.
- Skala och hacka en liten gul lök. och 2 stora vitlöksklyftor.Låt de fräsa långsamt i oljan, utan att de tar färg. De ska mjukna och smälta lite.
- Ta ett par matskedar tomatpure och lägg i kastrullen. Rör runt.
- Tillsätt krossade tomater, (som du har kokat själv eller en burk ca 400gr) basilika, salt och socker. Låt puttra på 2-3 an utan lock i 30 minuter för att reducera en del av vätskan i såsen. Smaka av. Den ska vara rund och god.
- Mixa såsen med en stavmixer. Du kan låta såsen vara på spisen några timmar, den blir bara godare då.